Het leven van bestuur - Tot nu toe!

We zijn al weer twee weken bezig en we beginnen steeds meer te wennen aan het leven als bestuur, hoog tijd voor een sneak peek in hoe het is om bestuur te zijn!

Als President heeft Adrian de taak om het overzicht te houden over het bestuur en de vereniging. Hij zit de bestuursvergaderingen voor en zorgt dat die efficiënt worden gehouden, tot nu toe lukt dat al redelijk! Verder houdt hij ook de kroegpraatjes voor de vereniging, waarin hij aankaart wat er gebeurd is afgelopen week en wat er de komende week gaat gebeuren binnen de vereniging. Ook heeft hij de leuke taak om het contact te onderhouden met Danique, de Praeses van het Sociëteitsbestuur. Dit om de samenwerking tussen SB en DB zo goed mogelijk te laten verlopen.

Jules is onze Secretary en External Affairs. Hij heeft de lastige taak om de vergaderingen en de ALV’s te notuleren. Moeilijk werk is het zeker, maar Jules heeft er geen problemen mee. Hij beheert ook de inbox van de bestuursmail waar elke dag weer vele mailtjes binnenstromen. Als External gaat hij over alle externe relaties van AEGEE. Denk bijvoorbeeld aan de Domino’s-deal! Jules zorgt ervoor dat de vereniging straks weer met korting de pizza’s kan bestellen.

Treasurer en European Affairs zijn de functies van Timo. Als Treasurer gaat hij over het geld van de vereniging en waar het naar toe gaat, alle commissiebegrotingen zullen via hem langs het bestuur gaan, bijvoorbeeld. Als European Affairs onderhoudt Timo het contact met het Europese netwerk wat AEGEE te bieden heeft. Hij is dan ook onze bestuursdelegate. Samen met de andere delegates van Enschede reist hij naar de Agora’s om zich bezig te houden met de besluiten van AEGEE-Europe. Dit jaar zal ook een European School georganiseerd worden in Enschede. Timo is hier al enthousiast mee aan de gang om zo het Europese netwerk meer onder de leden te brengen!

Als laatste hebben we Jesse. Jesse is onze Internal en Vice-President. De interne zaken gaan allemaal via Jesse. Hij let op de gang van zaken tussen jaarclubs, disputen, genootschappen, residenties en nog veel meer. Als Vice-President vertegenwoordigt hij de vereniging wanneer Adrian niet aanwezig is, en ondersteunt hij Adrian wanneer dit nodig is. Het kan best dat Jesse een keer een kroegpraatje gaat houden in plaats van Adrian!

Een van de algemene taken van het bestuur is langs gaan op constitutieborrels. Een mooie plus puntje van bestuur zijn, gratis bier drinken! En omdat wij deel zijn van een groter netwerk in Nederland, de Nedertop genaamd, mogen wij ook reizen door het hele land om mede-AEGEE-bestuurders te feliciteren! Zolang de NS maar geen vertraging heeft is een reis door Nederland alleen maar leuk.

Wij zullen komend jaar nog veel dingen meemaken en zijn dus erg benieuwd wat op ons pad komt! Kom vooral langs op kantoor om nog verder kennis te maken met de bestuurders, dat vinden we gezellig!

Tot snel!

Board XXXII