BELANGRIJK: AEGEE-Enschede Email & Drive

Vanwege de toekomstige vervanging an de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is het vanaf 25 mei 2018 niet toegestaan om toegang te hebben tot persoonsgegevens van leden (zoals telefoonnummer, e-mailadres, etc.) via accounts die niet gekoppeld zijn aan het domein van de vereniging. Wat dit concreet betekent is dat alle Google Drives die op het AEGEE-Enschede domein gehost worden (denk aan commissie bestanden) alleen nog maar toegankelijk mogen zijn voor e-mail adressen die gehost zijn op het AEGEE-Enschede domein.

Wanneer een nieuw AEGEE-Enschede account wordt aangemaakt, wordt er automatisch voor ieder lid een AEGEE-Enschede e-mailadres gegenereerd. Deze accounts zijn tot nu toe voor velen onbereikbaar gebleven. Gezien de toekomstige wijziging, is er besloten deze e-mailadressen vrij te geven aan de leden. Het is dan ook noodzakelijk dat alle gedeelde mappen / bestanden op Google Drive (op het AEGEE-Enschede domein) alleen worden gedeeld met de hiervoor beschikbaar gestelde e-mailadressen.

Op 25 mei zal er een instelling gewijzigd worden in het controlepaneel, waardoor het onmogelijk gemaakt wordt om bestanden en mappen te delen met e-mailadressen buiten het AEGEE-Enschede domein. Het is daarom noodzakelijk voor alle commissies om haar bestanden en mappen te delen met haar leden via de nieuwe e-mailadressen.

Om iedereen toegang te geven tot hun nieuwe account, is er een automatisch gegenereerd wachtwoord ingesteld om iedereen toegang te verschaffen tot hun “nieuwe” e-mailadres. Deze heeft iedereen gekregen, behalve mensen met een hotmail account. Als je geen mail hebt gekregen moet je contact opnemen met het Computer Operating Team via cot@aegee-enschede.nl. Wanneer je inlogt zul je gevraagd worden deze te wijzigen. Doe dit zo snel mogelijk!

Inloggen op je e-mailaccount kan via alle gebruikelijke google login services, zijnde Google Drive of Gmail. Als gebruikersnaam voer je je AEGEE-Enschede e-mailadres in (gebruikersnaam@aegee-enschede.nl), en als wachtwooord voer je het gegenereerde wachtwoord in.

Mocht er iets onduidelijk zijn, voel je dan vrij contact op te nemen met bestuur via board@aegee-enschede.nl of het Computer Operating Team via cot@aegee-enschede.nl.