Introductie President Guus

Hoi! En welkom op de website. Hier zullen alle nieuwsberichten verschijnen, evenals de introducties van elke bestuurder. Vandaag zal je alles lezen over de meest voorname functie, ik heb het natuurlijk over de President a.k.a. Guus. Ja dat ben ik!

Het begon allemaal in het kleine dorpje Kortenhoef. Dat is een dorpje waar jullie allemaal nog nooit van hebben gehoord, maar het ligt bij Hilversum in de buurt, net buiten ’t Gooi. Al zullen jullie vaak van me horen dat ik in ’t Gooi ben opgegroeid, dit is dus niet helemaal waar. Ondanks mijn net niet prominente afkomst heb ik wel een prima jeugd gehad. Ik speelde graag buiten, zat op voetbal bij SV ‘sGraveland (dat ligt wel in ’t Gooi) en tenniste. Voetbal ging mij altijd goed af en speelde lange tijd (schaduw)selectie, echter bleef het wel altijd bij deze ondermaatse voetbalclub en had ik nooit de zin en vermogen om door te groeien in de voetbalwereld. Ik tenniste dus ook, maar dat deed ik vooral voor gezelligheid.

Vervolgens ben ik voor mijn middelbare school naar zo ongeveer de meest kakkerige prominente middelbare school gegaan. Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ik was daar altijd de onder gemiddelde leerling, maar goed ik zat dan ook met de crème de la crème in de klas, tenminste dat claimden ze zelf. Ik kwam er toen achter dat het enorm kakkerige toch niet echt iets voor mij was en reisde dus af naar, op Wageningen na dan (al hebben zij wel een Corps), de meest boeren studentenstad die ik kon vinden, Enschede.

Vervolgens kwam ik erachter dat naast tennis er een sport is die veel beter en specifieker gericht is op gezelligheid; bier drinken. Ik greep dan ook mijn kans en werd op de 3e dag van de Kick-In (nuchter) lid van AEGEE-Enschede. Hier was ik dan ook elke dinsdag en donderdag te vinden en kreeg het voor elkaar een schamele 13 kilo aan te komen in mijn eerste jaar. Inmiddels heb ik de balans wat beter gevonden en sport ik zelfs af en toe.

Bij AEGEE kwam ik ook bij de meest gave jaarclub van allemaal terecht; JC Kairos. Zoals jullie al in het HAIP-krantje bij de roddels hebben kunnen lezen deinst JC Kairos niet terug voor schaamteloze zelfhype. En alsof 2 keer in de week borrelen nog niet genoeg was ben ik ook lid geworden van Heerendispuut P.C.S.A. Incognito, zodat ik ook eens in de twee weken op woensdag kan borrelen. Tel dat bij elkaar op en reken daarbij sinds kort op maandagen stijldansen en vele vergaderingen ‘s avonds en je komt uit op geen enkele vrije avond een vele zware ochtenden. Maar verder is besturen wel leuk hoor!

Over besturen gesproken, je vraagt je wellicht af; leuk zo’n bestuur, maar wat doen ze nou nog meer dan zuipen, in driedelig pak rondlopen en constitutieborrels afgaan. Je zou het niet raden, maar als bestuur houd je je bezig met het besturen van de vereniging. Dit betekent: je coördineert veel. Dit geldt het meest van alles nog wel voor mijn functie: President. Ik bewaar de samenwerking binnen bestuur en zit de bestuursvergaderingen voor, ik bewaak de agenda, dat men hun actiepunten op tijd af hebben. Ik onderhoud het contact vanuit de vereniging met het Sociëteitsbestuur van onze kroeg Asterion. Tevens ben ik het gezicht van de vereniging, ik doe in principe alle praatjes, maar als ik niet beschikbaar/aanwezig ben neemt de vice-president, Jacomine, het van me over. Tevens ben ik verantwoordelijk voor een aantal commissies, zoals de Dies commissie(de verjaardag van onze vereniging) en verzorg ik iedere week weer de nieuwsbrief. Daarnaast doe ik natuurlijk nog veel meer, maar dit is een korte samenvatting.

Wil je nog meer over mij te weten komen? Spreek me aan of kom gezellig langs op kantoor. Tevens kan je me bereiken op president@AEGEE-Enschede.nl