Veelgestelde vragen

Wat betekent AEGEE?

De afkorting AEGEE staat voor Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe en dit betekent vrij vertaald "Europese Studentenvereniging".

Hoe word ik lid van AEGEE-Enschede?

Je kan lid worden van AEGEE-Enschede door bij het bestuur een lidmaatschapsformulier in te vullen. Hiervoor kan je langs komen in onze kroeg Asterion tijdens onze kroegavonden, tijdens feesten in de Kick-In of HAIP periode, of overdag op ons kantoor in de Pakkerij. Zie ook: Lid worden.

Hebben jullie een ontgroening?

Nee, wij zijn van mening dat je de vereniging ook heel goed op een andere manier kan leren kennen. Zo hebben wij "Het After Intro Programma" (HAIP), een open introductieperiode waarin we na de Kick-In zeven weken lang elke week verschillende activiteiten hebben. Ook is het jaarlijkse kamp een goede manier om de vereniging te leren kennen. Meer informatie over de HAIP vind je op deze pagina.

Wat kost het om lid te worden?

Het kost jaarlijks € 60,- om lid te zijn van AEGEE-Enschede.

Wat kan ik allemaal doen bij AEGEE-Enschede?

Er zijn heel veel mogelijkheden! We zijn namelijk veel meer dan alleen een gezelligheidsvereniging. Zo kan je aan veel activiteiten meedoen zoals congressen, lezingen en cursussen, maar lift- of zeilweekenden. Verder is er veel ruimte voor eigen initiatieven. Naast lokale activiteiten hebben we een enorm Europees netwerk waarbinnen je de meest gave en goedkope reisjes kan maken. Bijvoorbeeld naar Las Palmas, Istanbul, Sint Petersburg, Parijs of Berlijn voor minder dan € 14,- per dag en dat inclusief al je eten, overnachtingen en activiteiten!

Hoeveel kroegavonden hebben jullie?

Minimaal twee per week. Op dinsdag is het een kroegavond zonder muziek waardoor je goede gesprekken kan hebben, slappe verhalen kan ophangen, een spelletje spelen of gewoon lekker aan de bar hangen. Op donderdag staat de muziek wel aan en is er een feest tot in de vroege uurtjes.

Kan ik mijzelf al inschrijven?

Ja dat kan! Kom langs op ons paviljoen tijdens de Kick-In, kom langs op één van de feesten in onze kroeg (Sociëteit Asterion, Oude Markt 24) of stuur een mail naar board@aegee-enschede.nl!